Як легально продавати нерозмитнені автомобілі, які вже перебувають в Україні?

Як легально продавати нерозмитнені автомобілі, які вже перебувають в Україні? фото

Є цілком законні шляхи, які аж ніяк не торкаються «євроблях», котрі дозволяють не вкладати гроші у розмитнення автотранспорту, однак ввозити його й пропонувати потенційним покупцям як такий, що вже перебуває в Україні. Розповідаємо як скористатися такими можливостями на практиці.

Автодилери, котрі займаються «свіжопригнаними» автомобілями, переважно використовують два шляхи, якими машина потрапляє до кінцевого покупця. Перший – так званий «пригон авто під ключ», коли машину підбирають в інтернеті (на сайтах оголошень чи аукціонах), далі відбувається її викуп, оформлення експорту, доставлення в Україну, розмитнення та реєстрація. Власне, так би мовити, «під ключ» - коли покупець отримує авто та ключі від нього. Другий варіант – це самостійний пошук та викуп автомобілів дилером, їхнє ввезення та подальший продаж через оголошення або на своєму виставковому майданчику.

Ці варіанти відомі давно й звиклі для багатьох, проте мають певні недоліки. Для першого – це знайти покупця, який готовий чекати, й змиритися з певними ризиками, як-то невідповідність стану автомобіля фотографіям чи опису, затримки з доставленням. Для другого головний «мінус» - потрібні значні оборотні кошти, які будуть «заморожені» в автомобілях, котрі чекатимуть на майданчику свого наступного власника. Поки не відбудеться продаж, і не буде вивільнена певна сума, до того моменту неможливо купувати наступне авто і так далі.

Рішенням цих проблем для обох варіантів може стати продаж автомобіля за договором консигнації. Простими словами – ви доручаєте продати ваш автомобіль (який знаходиться в Україні) певній юридичній компанії, і, що найголовніше – цей автомобіль може бути нерозмитнений.

Дізнатись вартість розмитнення ТЗ?
Зв’яжіться з нами — з радістю допоможемо
request

Відповідно, оскільки авто вже в Україні, працюючи з імпортованими авто, не доводиться розвіювати страхи покупців щодо ймовірних затримок на кордонах, наявності прихованих дефектів чи інших потенційних негараздів. Машина може перейти у власність покупця буквально за лічені дні. Коли ж ви самостійно викупляєте та розмитнюєте машини – з’являється вагомий плюс, щоб скористатися договором консигнації, який, до речі, присутній і для першого варіанта – не потрібно «заморожувати» гроші в машині, йдеться щонайменше про третину її повної вартості, яку доведеться сплатити за розмитнення.

Оплатити податки (розмитнення), сертифікувати авто та здійснити його першу державну реєстрацію можна буде вже на покупця (і його коштом), який вирішить придбати вашу машину, здану за договором консигнації на реалізацію. Коли ж плани з якихось причин змінилися, не варто турбуватися – у будь-який момент ви можете сплатити усі необхідні податки самостійно й отримати свій вже розмитнений автомобіль. Цей договір не накладатиме на вас, як на дилера, якихось зайвих обмежень.

Звісно, кожне нове явище викликає запитання. Спробуємо дати відповіді на найголовніші:

Де знаходиться автомобіль за договором консигнації?

Поки не здійснено митне оформлення транспортного засобу для випуску його у вільний обіг, він перебуває на митному складі.

Як легально продавати нерозмитнені автомобілі, які вже перебувають в Україні? фото 1

Скільки коштує скористатися договором консигнації?

Для розміщення транспортних засобів слід сплатити суму за оформлення митної декларації (до 200 євро, оскільки може залежати від типу транспорту та митного режиму), а також нараховується щоденна плата за його зберігання на митному складі, за тарифом 2 євро за добу для легкових автомобілів.

Як показувати авто покупцям, чи можна його брати для демонстраційної поїздки?

Найкраще – зробити підбірку фотографій машини до її постановки на митний склад. Проте вам не доведеться торгувати «в сліпу» - цей механізм працює не перший рік, і правила доступу до МС ще ні разу не завадили продажу транспорту. Детальніше щодо цього можна дізнатися у наших консультантів.

Як дізнатися, якою буде фінальна ціна нерозмитненого автомобіля, що обіцяти покупцям?

Після постановки транспортного засобу на митний склад можна буде провести його попередню оцінку, й вирахувати точну суму, яку потрібно виділити на розмитнення. Розрахувати усе з максимальною точністю допоможуть наші фахівці, які супроводжуватимуть вас весь час поки діє договір.

Коли має бути сплачене розмитнення?

Коли ви, як продавець, матимете покупця, який готовий придбати ваш автомобіль, перед тим, як його забрати з митного складу, слід сплатити усі передбачені законодавством податки. Проте це вже можна здійснити за гроші покупця, не залучаючи власних коштів.

Як все це зробити на практиці?

Зверніться до консультантів West Auto Hub, за контактами, які подані нижче, й вони дадуть відповіді на усі питання, які могли у вас виникнути й підкажуть як діяти крок за кроком, аби скористатися цією доволі вигідною можливістю щодо продажу імпортованих автомобілів, які вже перебувають на території України, однак при цьому в них не «заморожені» ваші гроші у вигляді податків.

Телефон: +38 0800 209 123

Соцмережі:

Instagram  та Facebook