Особливості доставки різних типів транспорту

Особливості доставки різних типів транспорту фото

У другій половині 2022 року суттєво зріс попит на комерційні транспортні засоби: тягачі та напівпричепи до них, вантажні авто різних категорій, сільгосп та спецтехніку. Це призвело до збільшення кількості імпорту таких видів транспорту. Проте коли легкове авто привезти значно простіше, то під час організації доставки спецтехніки потрібно врахувати багато факторів.

Як наголошують спеціалісти відділу логістики West Auto Hub, особливого підходу до перевезення вимагають специфічні категорії транспортних засобів:

  • Будівельна техніка (бульдозери, крани, екскаватори);
  • Спеціальна техніка (бетономішалки, сміттєвози, різноманітні установки на автомобільному шасі);
  • Сільськогосподарська техніка (комбайни, сівалки, культиватори, трактори);
  • Водний транспорт (катери, яхти);
  • Сідлові тягачі, що не можуть пересуватися власним ходом;
  • Та навіть мотоцикли, які потребують особливого кріплення на платформі.
Особливості доставки різних типів транспорту фото 1

Під час планування перевезення необхідно врахувати багато факторів, щоб правильно вибрати транспорт, що здійснюватиме перевезення:

  • детальні розміри та вагу транспортного засобу;
  • як відбуватиметься завантаження, хто відповідальний за цей процес (продавець чи покупець), та які допоміжні засоби потрібні — навантажувач чи кран;
  • особливості кріплення;
  • хто розбиратиме придбаний транспортний засіб у разі, якщо його розміри перевищують допустимі.

Також обов’язково уточнювати правила перевезення у кожній з країн та правильно будувати маршрут з урахування особливостей вантажу. Якщо придбаний транспортний засіб вважається негабаритним (довжиною понад 22 метри, шириною понад 2.6 метрів, висотою більше, ніж 4.3 метра, чи вагою понад 40 тонн), необхідно потурбуватися про необхідні дозволи на перевезення та організувати супровід у разі потреби — як за кордоном, так і в Україні. Не варто забувати й про підготовку правильного набору документів для транспортування. Усі ці клопоти бере на себе перевізник.

Особливості доставки різних типів транспорту фото 2

У разі, коли правила перевезення не дотримані, можуть виникнути  проблеми, і йдеться не лише про штрафи. Наприклад, деякі європейські продавці можуть не дозволити завантаження придбаного транспортного засобу, якщо транспорт для перевезення не буде спеціалізованим. Також ненадійно закріплений транспортний засіб може бути пошкоджений.

Кількість перевізників, що мають відповідні транспортні засоби у парку, інструменти та навики й можуть організувати перевезення спецтехніки, значно менша у порівнянні з пропозицією доставлення легкових авто. Вкупі зі складнощами організації цього процесу це формує й дещо вищу ціну на послуги.

Підібрати та доставити спецтехніку?
Зв’яжіться з нами — з радістю допоможемо
request