Європейський ринок: сайти та майданчики

Європейський ринок: сайти та майданчики фото

Сьогодні європейський ринок є одним із найпопулярніших серед покупців вживаного автотранспорту. Проте він також йде в ногу з часом — майже всі шукають авто на онлайн-маркетплейсах. Всього невеликий відсоток автолюбителів шукають своїх залізних коней офлайн: в Європі є велика кількість автохаусів, кожен з яких пропонує різні типи автотранспорту. 

Проте якщо з імпортом нових автомобілів проблем все зрозуміло (авто прийде у такому ж стані, яким вийшов із заводу), то у випадку із вживаним автотранспортом треба бути готовим, що в нього можуть бути дефекти як візуально, так і технічно. 

Де в Європі купити вживаний автомобіль?

Спеціалісти з купівлі автотранспорту WAH радять спочатку визначитися із типом та критеріями авто. 

Європейський ринок: сайти та майданчики фото 1

Якщо ваша ціль якісний легковий автомобіль - вам в Німеччину. Авторинок цієї країни має ряд переваг серед інших: 

  • насичений вибір легкових автомобілів
  • всі найкращі автовиробники базуються в Німеччині
  • ціни на автомобілі відповідають якості

Ще однією вагомою причиною чому варто купувати авто в Німеччині - відносно близьке розташування до України. Бажане авто відносно легше оглянути, а вартість доставки буде лояльною. 

Також варто пам’ятати, що в Німеччині діє закон про селективні товари: не всі нові автомобілі відразу продають на експорт. Мета такої вимоги - зберегти свій ринок та продукцію, яку виготовляють.

Наприклад: автовиробник випускає певну модель авто, проте бути вона може лише на території Німеччини, зазвичай протягом 6 місяців. Звісно, люди придумують різні схеми, щоб обійти закон, проте за це їм загрожують серйозні штрафи.

В Польщі ціни на автомобілі будуть дешевшими, проте якість може бажати кращого, адже населення тут в 4 рази менше ніж в Німеччині, відповідно і попит на автотранспорт нижчий. Звісно, можна знайти і якісні автомобілі, проте ціна буде вища, ніж в країні виробника.

Слід пам’ятати: чим далі знаходиться авто, тим дорожча буде логістика і, як результат, вища вартість автомобіля.

В Нідерландах найкраще купувати сідлові тягачі та спецтехніку. Оскільки ця країна сільськогосподарського напрямку, тут велика кількість автохаусів, які продають цей транспорт якісним, доглянутим та за хорошими цінами.

У Франції зазвичай купують тягачі та невеликі вантажівки — звичайні на 3,5 тонни для внутрішніх перевезень. Часто купують на спеціальних майданчиках пошкоджені та ремонтують їх. Щодо купівлі у легковиків у Франції: попит серед українців дуже низький, через велику кількість випадків шахрайських автохаусів — псевдодилерів, які продають неіснуючі автомобілі. 

Європейський ринок: сайти та майданчики фото 2

Найбільший вибір електрокарів — в Норвегії, адже там майже повністю всі перейшли на екотранспорт. Проте не завжди можливий огляд, через те, що це далеко. Бувають ситуації, коли продавець каже, що авто в гарному стані, а коли приїжджають забирати  — то подряпини, то підкраси, то технічні дефекти. 

З Данії везуть транспорт індустріального напрямку та важку техніку: крани, установки, вантажні авто тощо.

Не рекомендуємо купувати авто в туристичних країнах поблизу моря: Португалія, Іспанія, Італія. Знайти “не битий, не фарбований” автомобіль майже неможливо. Через вузькі вулиці та відсутність паркомісць — чи не всі автівки мають пошкодження. Проте імпорт вантажного транспорту звідти має попит. 

Автомобілі у Швейцарії зазвичай майже всі повної комплектації через високий рівень життя населення. Проте, оскільки ця країна не є членом ЄС, процес імпорту є дещо складнішим та дорожчим.

З Великобританії автомобілі в Україну майже не везуть, адже майже всі вони праворульні. Країна також не є членом Євросоюзу, тому імпорт в Україну складніший, ніж з країн ЄС. 

Європейські сайти для купівлі авто

Найзручніший спосіб пошуку автомобіля - онлайн-маркетплейси. Найпопулярніші серед них:

Mobile.de

Autoscout24.com

otomoto.pl

bytbil.se

blocket.se

Autoplius.lt

https://www.autowereld.nl/

https://www.carforyou.ch/

https://www.anibis.ch/

https://www.finn.no/

https://www.carnext.com/

https://www.aaaauto.cz/  

Інший сайт, який стане в пригоді при імпорті авто - Dekra - служба, яка надає експертний огляд авто. Можна просто скинути адресу авто і спеціалісти приїдуть на огляд або нададуть певну технічну інформацію по транспорту, який цікавить.  

Також існують сайти, де можна перевірити авто по VIN-коду. Один із найзручніших - Cebia. Тут можна знайти багато інформації про авто, серед яких рік та країна виробництва. Коли автомобіль імпортують в Україну, спеціалісти WAH рекомендують робити сертифікат Eur1, який дозволяє отримати преференційну знижку (від кількасот до кількох тисяч євро) на розмитнення авто. Дані про країну походження необхідні, аби впевнитися, що автомобіль точно походить з Євросоюзу - адже саме на товари звідти у нас діє знижене мито. 

Процес імпорту є досить складним для пересічної людини: як викупити авто, як переказати кошти та як не потрапити “на гачок” до шахраїв? 

Спеціалісти відділу купівлі WAH мають великий досвід в пошуку авто та розмовляють більшістю мов Європи, тому підбір транспортного засобу буде максимально зручним для вас. Телефонуйте: 080 021 20 30!