Як “зекономити” на розмитненні авто з сертифікатом EUR.1

Як “зекономити” на розмитненні авто з сертифікатом EUR.1 фото

У 2022 році розмитнення авто обійдеться дещо дорожче. 

Знизити вартість розмитнення автомобіля можна, скориставшись преференційною ставкою мита. Така можливість існує в рамках зони вільної торгівлі, що діє завдяки підписанню угоди про асоціацію України з ЄС. 

Для цього потрібно отримати сертифікат EUR.1 – документ, що підтверджує європейське походження товару (у нашому випадку – автомобіля). Його дія поширюється на всі типи транспорту, виготовлені на території ЄС. 

Держава, де авто зібрали, вважається країною його походження. Інформацію про країну-виробника автомобіля можна перевірити за VIN-кодом авто.

На відміну від Європи, в Україні вищі ставки мита, тож цей сертифікат EUR.1 може знизити кінцеву вартість розмитнення. 

Як “зекономити” на розмитненні авто з сертифікатом EUR.1 фото 1

Наприклад, у 2022 році за новий або вживаний автобус з дизельним двигуном об’ємом не більше як 2500 см куб потрібно буде заплатити вже не 10% мита, а 1,3%. За тягачі - 0% замість 10% мита. А за новий чи вживаний легковий автомобіль з дизельним двигуном об’ємом понад 1500 см куб, але не більше як 2500 см куб потрібно буде заплатити 3,6% мита замість 10%. 

Сертифікат перевезення товару EUR.1 видається спеціальними агенціями у країні, де оформляється експортна декларація. 

Кожна агенція вимагає різний перелік необхідних документів для виготовлення сертифікату. Серед них обов'язковими є рахунок, бриф (техпаспорт) та експортна декларація з країни, де виготовляється сертифікат. Додатково кожна агенція має свої вимоги для підтвердження європейського походження товару.  

Розмитнити авто?
Зв’яжіться з нами — з радістю допоможемо
request

Вартість сертифікату визначає агенція, яка їх виготовляє. Фізична присутність для виготовлення сертифікату EUR.1 не вимагається.

Обмежень чи заборон щодо оформлення сертифікату EUR.1 на фізичну чи юридичну особу немає. Його можна робити на кілька товарів, якщо відправник-одержувач один і той самий. 

За детальною інформацією та консультацією звертайтеся до спеціалістів West Auto Hub.