Чому електромобілі під пригон дешевші, ніж в оголошеннях на mobile.de ?

Чому електромобілі під пригон дешевші, ніж  в оголошеннях на  mobile.de ? фото

Як замовити авто «під ключ», яке коштуватиме менше, ніж на європейських сайтах оголошень?

Скажімо, ви обмірковуєте «пригнати» авто з Європи, а щоб не мати зайвих витрат на податки за імпорт, зупинили свій вибір на електромобілях (адже на них поки діє майже «нульове розмитнення»). Який перший крок? – Дізнатися що там і почому. Заходите на mobile.de, обираєте одну-другу модель, і врешті бачите, що ціни там вищі (або щонайменше такі ж) як і в Україні. То як так може ставатися, що замовлене авто з Європи (і це факт) може бути дешевше «під ключ», ніж у тій же Німеччині?

Легальні шляхи купити автомобіль в Європі дешевше

Насправді може, є кілька варіантів чому. Частина їх цілком легальні, і давайте розпочнемо з них. Зверніть увагу – у більшості оголошень вказано 2 суми, нетто і брутто. Отже, один зі шляхів – купівля машини за ціною нетто, без місцевого податку на додану вартість (ПДВ, або VAT). Це можуть здійснити автодилери, оскільки приватному покупцеві, який не є платником цього ПДВ, у будь-якому разі доведеться сплатити повну суму, зазначену як брутто. Звісно, тоді й економії ніякої.

Ще один шлях – купівля машини в Європі на аукціоні. Не обов’язково страховому – часто там продають авто з корпоративних парків, після закінчення терміну лізингу тощо, у цілком нормальному стані, без пошкоджень (або з незначними, так би мовити, слідами експлуатації). Тоді є нагода купити авто дешевше, ніж на відкритих дошках електронних оголошень. Але, знову те саме «але» - це під силу лише дилерам, бо так влаштовані тамтешні аукціони – потрібні певні документи, угоди, внесення застави, виконання мінімального обсягу регулярних закупівель.

Чому електромобілі під пригон дешевші, ніж  в оголошеннях на  mobile.de ? фото 1

Що робити на практиці? Все просто: звернутися до такого дилера, наприклад – West Auto Hub, та замовити авто «під ключ». Визначіться з бюджетом, маркою, моделлю та основними опціями, і все інше за вас зроблять фахівці, які щодня займаються такими завданнями. Врешті заощадите і час, і гроші, і отримаєте «свіжопригнану» машину.

Коли низька ціна автомобіля містить ризики?

Окрім описаних вище шляхів, є й так звані «сірі схеми», чи то простішими словами – шахрайство. Найчастіше це «скручування» пробігу, коли машину, наприклад, після пробігу в 500 тис. у таксі, намагаються продати як приватну, з показником на одометрі 130-180 тис. км. Ще один спосіб – приховування ДТП. Зрозуміло, що «биті» машини дешевші, і якщо їх поспіхом й неякісно відремонтувати, можна отримати чималу різницю в ціні, на чому й пробують нажитися окремі спритники.

Сюди ж потрапляють різні махінації з документами, «підстановка» року випуску, і навіть спроби продажу викрадених, чи заставних машин, за які не погашений кредит у котрійсь з країн Європи.

Щоб не натрапити на такі «привабливі» варіанти, слід перевіряти історію кожного автомобіля за допомогою сервісу CEBIA, щоб дізнатися справжній пробіг, факти участі в ДТП, наявність обтяжень на продаж чи перебування у списках тих транспортних засобів, які розшукуються поліцією.

Чому електромобілі під пригон дешевші, ніж  в оголошеннях на  mobile.de ? фото 2

Звісно, фахівці West Auto Hub здійснюють такі перевірки, перш ніж замовити доставлення потрібного автомобіля. Але і ви самостійно можете перевірити кілька варіантів перед тим, як замовляти їхнє доставлення з Європи в Україну.

Тож врешті справді є кілька шляхів, за допомогою яких можна купити електромобіль в Європі за ціною меншою, ніж вказана на сайтах оголошень. А ще, що важливо – на відміну від американських аукціонних машин, ви не матимете справи з «битком», не доведеться переробляти вказівники повороту та фари, «прошивати» панель приладів та мультимедійну систему, і, що найголовніше – електромобіль з Європи одразу матиме зарядний порт, який підтримуватиме швидкісне заряджання в Україні без недешевих переобладнань та адаптерів.

Залишились питання? Телефонуйте 0 (800) 202-974, (або заповніть форму) і фахівці West Auto Hub залюбки вам допоможуть вибрати, доставити й розмитнити потрібний автомобіль з будь-якої країни Європи.