Як пригнати авто з США

Як пригнати авто з США фото

Вживаний автомобіль – ідеальний варіант в тому випадку, якщо грошей на нове авто не вистачає. І саме в США можна знайти гідні екземпляри, пригнавши авто звідти вигідніше, ніж з Європи, враховуючи доставку! Незважаючи на віддаленість Америки, це досить реальне завдання, але зі своїми нюансами. Отож, з чого почати?

Скільки коштує пригнати авто зі США?

В першу чергу всіх цікавить вартість.

Якщо ви задумались про те, як пригнати авто зі США в Україну, то найоптимальнішим варіантом буде звернутися в компанії, у яких є зв’язок з аукціонами і автохаусами, можливість пригнати і оформити всі необхідні документи на авто.

Якщо підрахувати, то послуги навіть найдорожчої компанії, яка займається автомобілями обійдуться дешевше, ніж відкрити візу, купити білет в Штати і отримати доступ до аукціону. Проте, часто половина потенційних покупців відсіюється на етапі ціни, адже вона трохи відрізняється від ціни “бувалого” Opel, наприклад, купленого в Європі.

Далі варто врахувати вартість розмитнення, але, на щастя вона не відрізняється від того, що ви заплатите за авто з будь-якої країни Європи. Зазначу, що згідно з нашими законами знизити акциз можна лише на авто молодші 2010-го року, не нижче стандарту Євро-5 з об’ємом двигуна максимум 2,5 літра дизеля і 3,0 – для бензину.

Якщо врахувати перевезення, послуги компанії, розмитнення та всі збори, то мінімально авто в хорошому стані обійдеться в $7 000-$8 000. В таку цінову категорію входять деякі моделі Volkswagen, Chevrolet, Hyundai, Ford, Toyota та інші. Також варто звернути увагу на таких “японців”, як Mazda, Nissan, Acura, Honda. Перевага таких авто в тому, що в Америку вони надходять в покращеній комплектації. Також не варто боятися через “скручений” пробіг, адже в США за це передбачена серйозна відповідальність. Підкреслю, що з метою економії варто обирати авто преміум-класу, ціна яких стартує від $10 000, адже такі автомобілі значно дорожчі в Європі та Україні.

Чому саме США?

  • Основна причина – ціна. Оскільки фінансові можливості американців дозволяють без особливих труднощів купувати нові авто, вони збувають свої “биті” автомобілі зовсім недорого.
  • Ще один привід привезти авто зі США – ринок автомобілів у Штатах вважається прогресивнішим, ніж європейський. За 2017-й рік в Америці продали 17+ млн авто, з загальним населенням країни в 325 млн. Водночас європейський ринок за той самий період продав 21 млн авто, а кількість населення тут перевищує більш ніж удвічі (700 млн).
  • Також, враховуючи фінанси американців, автовиробники пропонують унікальні моделі та додаткові комплектації саме для США. В результаті конкуренція та кількість авто зростає і вони продаються на вторинному ринку практично задарма (навіть за українськими мірками).
  • Варто також зазначити, що всередині країни існує система, за якою всі пошкодження авто, яке потрапило в аварію, фіксується у спецбазах даних, що обов’язково впливає на ціну. В результаті подібні авто потрапляють на аукціони, де користуються попитом серед покупців.
  • Можна не перейматися за якість автомобілів, оскільки їхня низька ціна не пов’язана з проблеми в експуатації чи законом, а з великим спектром ринку транспорту. Люди міняють авто доволі часто, купуючи їх у кредит, оскільки ставки там не перевищують 2 % річних.
Як пригнати авто з США фото 1

Чи всі авто биті та втоплені?

Дрібні пошкодження або не дуже презентабельний вигляд часто стають тим фактором, який відлякує покупців. Загалом, підбір хорошого авто на американському ринку – легке завдання. Незначні пошкодження (вм’ятини та подряпини) часто дозволяють оцінити реальні масштаби ремонту.

Традиція продавати авто, які не відповідають своєму реальному стану, на американських аукціонах трохи відрізняється. У спецбазах даних є можливість самостійно перевірити стан, пробіг і скільки власників у авто вже було до вас. Але навіть враховуючи всі ці фактори та ствердження перевізників, що автомобіль у чудовому стані, техоглядом майбутнього авто не варто нехтувати.

Як пригнати авто з США фото 2

Скільки коштує і чи можна купити самостійно?

Звичайно ж можна зекономити на послугах посередників та купити авто самостійно. У тому, як пригнати авто з Америки таким способом є свої нюанси.

Щоб взяти участь в аукціоні, потрібно:

  • знати відмінно англійську для заключення угоди;
  • мати досвід у подібних справах;
  • заплатити аукціонний збір (становить до 20 % від вартості авто);
  • деякі аукціони пропонують послуги транспортування авто в порт, але в більшості випадків транспортну компанію потрібно шукати самостійно. Вартість послуг шиппінгового сервісу залежить від відстані аукціону до порту (від $200 до $1500);
  • також вам доведеться оформити страховку на транспортування морем. Ставка на неї варіюється від 1,5% до 2, 5%;
  • варто також зазначити, що у багатьох аукціонах участь платна, що вкрай невигідно у випадку, якщо авто ви не оберете;
  • різниця в часових поясах також важлива: брати участь у торгах доведеться вночі.

Як бачимо, труднощів більш ніж достатньо, тому потрібно подумати, чи варто займатися цим самостійно.

Як пригнати авто з США фото 3

Як замовити і за що платити?

Щоб купити авто у США та привезти його в Україну, потрібно пройти декілька етапів.

  • Оберіть автомобіль, який вас влаштовує, на аукціоні. Більшість українських компаній, які займаються доставкою і знають, як привезти авто зі США, мають до них доступ.
  • Подальша робота за компанією. Перед торгами експерти перевіряють всю інформацію про машину та її поточний стан.
  • Коли вся необхідна інформація підтверджена, починається процес викупу автолота з аукціону.

Крім вартості авто, вам також потрібно буде оплатити:

  • послуги перевізника; комісію аукціону;
  • транспортування в порт;
  • транспортування морем в Україну;
  • різні мита, акциз, послуги брокера та митного експедитора.

Ціна транспортування автомобіля залежить від:

  • розміру;
  • року випуску;
  • моделі авто.

Також, якщо не дотримуватися деяких правил під час переправи транспортного засобу зі США в Україну, можна отримати не один штраф. Наприклад, потрібно обов’язково прибрати аккумулятор, очистити бензиновий бак і висушити рідини. Всередині салону не повинно бути будь-яких речей.

В середньому цей процес займе 2-3 місяці. Повну суму вам допоможуть розрахувати в компанії, маючи інформацію про ваше майбутнє авто.

Чому вигідно з нами працювати?

Якщо сумніваєтеся в тому, як купити авто в США та привезти в Україну, обирайте експертів West Auto Hub. Вони допоможуть зробити цей процес максимально комфортним та вигідним.

  • Повний супровід всіх процесів від вибору до доставки.
  • Допомога в пошуку авто, яке підходить всім вимогам клієнта.
  • Підбір авто з максимально вигідною ціною.
  • Експертна оцінка на відповідність автомобіля опису продавця.
  • Максимально оперативна передача інформації, щоб тримати вас в курсі всіх дій.
  • Допомога в підготовці всіх необхідних документів і встановленню авто на облік.

Експерти WEST AUTO HUB потурбуються, щоб ви придбали автомобіль без сумнівів, переплат та втрати часу.

Як пригнати авто з США фото 4