Як розрахувати мінімальний бюджет на авто з-за кордону

Як розрахувати мінімальний бюджет на авто з-за кордону фото

Придбати автомобіль з-за кордону можна багатьма способами: самотужки, в приватних продавців, в дилерів чи замовити авто «під ключ» в компанії. 

Залежно від способу купівлі, відрізнятиметься і кінцева ціна автомобіля в Україні. Розбираємося, як розрахувати мінімальний бюджет на бажане авто. 

По-перше, пам‘ятайте, що купівлі машини за кордоном – це ризик натрапити на шахрая та втратити кошти.

До прикладу: купуючи автомобіль в приватної особи за кордом, вам можуть не розказати про приховані технічні недоліки чи пошкодження. Можуть підняти ціну в момент, коли ви приїхали забирати авто або ще гірше - після перерахунку грошей не отримаєте свій автомобіль взагалі, бо продавець перестане виходити на зв‘язок.

Експерти з купівлі авто з-за кордону переконують, що надійніше придбати авто в дилерів, адже тут ризики потрапити в халепу - набагато нижчі. Перевірений дилер з хорошою репутацією бере на себе відповідальність за ваше авто та надає гарантії, комунікує з вами під час купівлі, може зняти відео огляд, завезти автомобіль на технічну перевірку.

Як розрахувати мінімальний бюджет на авто з-за кордону фото 1

Фахівці WAH діляться порадами, як «прикинути» приблизну вартість авто:

 1. Розраховуємо реальну вартість автомобіля в Європі 

 2. Купівля (1-2% вартості авто)

3. Враховуємо доставку (залежить від країни 400-1200$)

4. Розраховуєте вартість розмитнення (за допомогою калькулятора розмитнення)

5. Послуги митного брокера (350-400($)

6. Сертифікація (-+2500 грн.)

7. Реєстрація в Сервісному центрі

Наведемо приклад: 

Volkswagen Passat 2013 р. в. 188 тис. пробігу 2 л дизель, 150 к.с.В гарному стані.

Вартість 8900€

Викуп авто (банківський переказ / перемовини з продавцем) - 335€

Доставка та замитнення - 880€

Розмитнення - 3250$ (або ж 2970€)

Сертифікація та реєстрація - 450€

На виході отримуємо 13 535 € або   14 820 $ за авто в Україні без сертифікації та реєстрації.*

*ціни є орієнтовними

Також необхідно розуміти ще деякі нюанси. Наприклад: чим старіший автомобіль, тим дорожче розмитнення. Двигун дизельний - ціна більша.

Тобто, хоч старий дизельний автомобіль, не в надто хорошому стані, за кордоном буде дешевим, проте розмитнення обійдеться вам, можливо, навіть у кілька разів дорожче, ніж сам автомобіль

Окрім цього, автомобілі «в роках» - це лотерея: зазвичай в них великі пробіги, а отже і потенційні великі затрати на ремонт в недалекому майбутньому.

Тож варто зачекати і підзбирати потрібну суму, аби купити якісний та надійний автомобіль, кажуть експерти.

Аби не витрачати час на самостійний пошук, перевірку та доставку авто, можна звернутися за послугою «авто під ключ». Так ви позбавляєте себе ризиків «попасти» на великі гроші.  

Досвідчені фахівці WAH візьмуть на себе весь процес: пошук, купівлю, доставку, розмитнення, реєстрацію, сертифікацію. Вам достатньо лише сформувати свої побажання, а професіонали займуться усіма формальностями.

Всі автомобілі під час доставки повністю застраховані. Тож гарантія, що ваші гроші не пропадуть і ви отримаєте авто з готовим до користування в Україні комплектом документів, - стовідсоткова. 

Також, з моменту, коли ви замовили своє авто, WAH сповіщатиме вас на кожному етапі через мобільний додаток. Тобто ви завжди будете знати, що відбувається з вашим новим автомобілем.

Фахівці WAH проконсультують вас та підберуть оптимальний варіант автомобіля згідно ваших потреб. 

West Auto Hub - зручно та надійно!

Телефонуйте до нас за номером:

080 021 20 30