Як розмитнити автовоз

Як розмитнити автовоз фото

Розмитнення автовоза в Україні дещо відрізняється від митного оформлення легкового транспорту та має деякі особливості. Що потрібно знати про процедуру імпорту автовозів - пояснять спеціалісти West Auto Hub.

Якщо ви вирішили придбати автовоз, почати необхідно з попереднього огляду та перевірки транспорту. На цьому етапі ви дізнаєтеся - то вантажний автомобіль чи тягач. Вказує на це зовнішній вигляд: на тягачі є так зване “сідло”, до якого кріпиться напівпричіп. Вантажний автомобіль такого механізму не має. Цей транспорт об’єднаний з місцем для вантажу. 

Чим відрізняється процедура розмитнення автовоза від легкового автомобіля?

Перелік документів для митного оформлення автовоза та для легковика однаковий. Проте є один нюанс, через який вас можуть не розмитнити. Це стандарт Євро, тобто екологічний стандарт викиду, що регулює вміст шкідливих речовин у вихлопних газах.

Щоб імпортувати або експортувати легковик - екостандарт повинен бути не нижчим ніж Євро-2. Проте для вантажних автомобілів і тягачів - мінімум Євро-5.

Є випадки, коли за кордоном купують вантажівку або тягач, без проблем проїжджають КПП, а на внутрішній митниці їм кажуть, що розмитнити такий транспорт вони не зможуть. І людина залишається біля “розбитого корита”, адже витрачені кошти, час та сили.

Тож перед купівлею транспорту варто дізнатися, який екостандарт в бажаного автомобіля. Важливо зазначити, що в документах на транспортний засіб не завжди вказано тип: чи це тягач, чи вантажівка. У таких випадках можна попросити надати фото або ж довідку від офіційного дилера із зазначенням типу даного ТЗ.

Як розмитнити автовоз фото 1

Чи є різниця в розмитненні тягача та вантажного автомобіля?

Митне оформлення відрізняється тільки переліком обов’язкових платежів. Щоб розмитнити тягач, вам треба сплатити 10% митного збору та 20% ПДВ від суми транспорту. 

З вантажним транспортом дещо дорожче. Окрім платежів вище, необхідно сплатити ще й акцизний податок.

Фахівці West Auto Hub радять: транспорт потрібно купувати відповідно до своїх потреб. Тягач купити дешевше, проте його, за потреби, не можна переробити для інших цілей окрім, як перевезення автомобілів. 

Вантажний автомобіль з акцизним збором буде значно дорожчим, але цей транспорт буде універсальним для будь-якого бізнесу.

Аби уникнути неприємностей під час імпорту авто - рекомендуємо звертатися до фахівців. З цим вам зможуть допомогти спеціалісти West Auto Hub, які організують підбір будь-якого типу транспортного засобу, а також купити, доставити, розмитнити та сертифікувати його в найкоротші терміни!

Підібрати, доставити і розмитнити?
Зв’яжіться з нами — з радістю допоможемо
request

Локації для розмитнення:

Луцьк - ВМО №2 Митний пост «Луцьк» - с. Струмівка, вул. Рівненська, 74

пн-пт 9:00 - 21:00 сб 10:15 - 18:00 

Львів - ВМО №4 Митний пост «Городок» - с. Зимна Вода, вул. Городоцька, 16

пн-чт 9:00 - 20:00 пт 9:00 - 18:45

Сарни - Митний пост «Сарни» - м. Сарни, вул. Варшавська, 8 В

пн-пт 9:00 - 21:00