Перереєстрація авто з українськими номерами в Австрії

Перереєстрація авто з українськими номерами в Австрії фото

Перебуваєте в Австрії вже рік? Вам необхідно перереєструвати авто.

Згідно з чинним законодавством, транспортні засоби осіб, які змушені були покинути Україну, повинні бути перереєстровані в Австрії через рік. Українські водійські посвідчення осіб, які змушені були покинути Україну, залишаються чинними.

У випадку коли до закінчення річного строку транспортний засіб перетнув кордон, відлік річного періоду починається заново з дати перетину кордону.

Якщо ж ви не перетинали кордон і поки не плануєте, вам стане у нагоді

Покрокова інструкція як перереєструвати авто в Австрії:

1. Замовте в дилера сертифікат відповідності - COC: він підтверджує, що ваш автомобіль відповідає стандартам ЄС.

2. Пройти ТО 57§ "KFZ-Prüfstelle" на акредитованій СТО. На цьому етапі вам видадуть звіт про те, що ТО зроблений і автомобіль справний.

3. Отримані документи разом з авто подати в “МА-46”, де вам видадуть документ, з яким авто можна внести в австрійську базу, після сплати податку NoVA.

4. Написати заяву митниці, аби вас звільнили від митного збору. Звідти необхідно взяти довідку про те, що ви звільнені від оплати.

5. З документами з пунктів 1-4 звертаєтесь в Податкову, де сплачуєте необхідні платежі. Після оплати ваше авто буде розблоковане в австрійській базі.

6. Звертаєтесь до страхової компанії, де плануєте підписувати договір. Вам видадуть стікер Техогляду, номери та техпаспорт необхідно оплатити окремо.

Перереєстрація авто з українськими номерами в Австрії фото 1

Важливий момент: авто має бути зареєстроване на ваше ім'я, також у вас має бути австрійська прописка, лише за такої умови ви будете звільнені від сплати ПДВ та перереєструвати авто. Якщо ваших, наприклад, родичів чи знайомих, зареєструвати авто ви не зможете.

Зекономити час та спростити цей процес вам зможуть спеціалісти WAH в Австрії. Звертайтесь у дірект або телефонуйте +43 664 140 59 55.