Чи варто українцям купувати праворульний автомобіль?

Чи варто українцям купувати праворульний автомобіль? фото

Праворульний автомобіль як в Україні, так і в Європі є дещо екзотичним. Спеціалісти West Auto Hub кажуть, якщо ви вирішили придбати праворульний автомобіль, вам потрібно бути готовим до ряду труднощів.

Правила експлуатації та ввезення

До початку повномасштабного вторгнення росії, праворульні автомобілі майже не імпортували в Україну. Адже завезти його, звісно, можна і відповідно, потрібно розмитнити. Проте в Сервісному центрі МВС ви не отримаєте номерні знаки, адже сертифікаційна лабораторія не видасть на таке авто сертифікат. Як наслідок, пересуватися цим автомобілем неможливо.

Якщо такі авто і привозили, то це були одиничні випадки: на розбір на запчастини. Проте, навіть в такому випадку - розмитнення обов’язкове, а це не завжди вигідно. 

В поточних реаліях, на період воєнного стану в Україні та ще 90 діб після його закінчення, законодавство дозволяє тимчасово зареєструвати праворульний автомобіль, виключно для потреб української армії, як гуманітарну допомогу.

З початку повномасштабного вторгнення, на потреби ЗСУ імпортували понад 100 тисяч автомобілів, з них значна частина - праворульні, здебільшого пікапи. 

Чи варто українцям купувати праворульний автомобіль? фото 1

Проте яка доля цих автомобілів після завершення терміну тимчасової реєстрації - наразі невідомо. 

Чому купити праворульний автомобіль - правильне рішення?

Так як на фронті тривають активні воєнні дії - потреба військових в автомобілях залишається високою. Розташування керма для них особливої ролі не відіграє. 

Найбільше праворульних автомобілів для армії імпортують з Великобританії, адже там широкий вибір та вони суттєво дешевші - аж на 30-40%. Тому для ЗСУ це хороший варіант, бо вони практичні та в них є потреба. 

Проте варто також пам’ятати, що Великобританія вийшла з Євросоюзу. Тому щоб привезти авто в Україну потрібен дещо інший пакет документів, ніж для імпорту автомобілів з країн ЄС. 

Команда West Auto Hub повністю супроводжує процес імпорту будь-якого автотранспорту: від пошуку авто до його реєстрації. Потрібне авто? Телефонуйте нам 080 021 20 30!