Як купити якісний автомобіль за кордоном?

Як купити якісний автомобіль за кордоном? фото

Самостійно перетнути кордон з метою приватної поїздки за автомобілем зараз неможливо. Проте це не значить, що купити машину в Європі нереально – розповідаємо, які є варіанти стати власником «свіжопригнаного» автомобіля за кілька днів, і зробити це з вигодою.

Автомобільний ринок України після зміни правил розмитнення почав активно розвиватися. Особливу цінність для багатьох становлять автомобілі без пробігу по Україні, тобто придбані у країнах Європейського Союзу. Їхню історію доволі просто відстежити з першого кілометра, кращі дороги та якісніше пальне заощаджують ресурс автомобіля, а місцеві сервіси навряд чи ремонтуватимуть машини «оригінальними» запчастинами. Тобто, у купівлі «свіжопригнаних» легковиків справді є сенс.

Але як стати власником автомобіля з тієї ж Німеччини, Голландії чи Франції, якщо перетин кордону для чоловіків зараз обмежений? Рішення є: автомобілі доставляють автовозами, а не власним ходом. А всі клопоти щодо викупу, оформлення митних «паперів» та інше беруть на себе спеціалісти West Auto Hub. 

Підібрати, пригнати і розмитнити?
Зв’яжіться з нами — з радістю допоможемо
request

Де зараз купують авто за кордоном?

Є кілька варіантів, від більш звиклих, як популярні сайти оголошень, такі як autoscout24, mobile.de, otomoto.pl, autoplius.lt, до дещо складніших, наприклад – аукціони, проте з потенційно більшою вигодою. Обираючи авто на сайті з оголошеннями слід розуміти потенційні ризики, та не сподіватися на жодні гарантії. Вся надія тут виключно на чесність продавця (що не завжди працює), або ж замовляти додаткову послугу з виїзного огляду автомобіля.

Досвід показує, що купувати автомобілі з пробігом найкраще у перевірених продавців, бо спостерігається чимало випадків шахрайства навіть на відомих європейських сайтах оголошень. Перевірений продавець – це фірма чи індивідуальний продавець, з якими вже вибудувані певні стосунки та є позитивний досвід співпраці. West Auto Hub вже давно на ринку, тому ми маємо список таких перевірених партнерів, яким можна довіряти.

Окрім каталогів оголошень, існують більш вигідні варіанти замовити автомобіль за кордоном, зокрема – автомобільні аукціони Європи AUTO1, BCA, Leaseplan та AutoBID.

Головна їхня перевага – повнота інформації. Там прописані буквально всі деталі про авто: технічні характеристики, дійсний стан, пошкодження, реальний пробіг, інші можливі дефекти та нюанси. А також – детальні фото та інколи навіть відео, що допомагають максимально точно зрозуміти, з чим ви маєте справу. Дані, зазначені на таких аукціонах, розкажуть про автомобіль не менше, ніж людина, яка поїде оглядати авто фізично.

До речі, в оголошеннях обов'язково вказується VIN-код транспортного засобу, що дозволить скористатися послугою SilverDAT ValuateFinance та визначити раціональність покупки. Ви розумітимете, яка вартість конкретного лота у порівнянні з середньоринковою ціною. За допомогою SilverDAT VIN можна точно визначити комплектацію та додатково встановлені опції на транспортний засіб, що допоможе прийняти зважене рішення щодо доцільності купівлі та потенційної вигоди. Особливо цікаво це буде автомобільним дилерам, котрі купують авто для продажу в Україні.

Як перевірити авто за кордоном?

Вибрати потрібне авто можна онлайн, і цей спосіб набуває все більшої популярності серед українців. Однак при цьому слід перевірити усі можливі моменти ще до прийняття рішення. Зокрема, дізнатися технічні характеристики транспортного засобу, його комплектацію та визначити середньоринкову вартість за кордоном за допомогою інструментів DAT.

Як купити якісний автомобіль за кордоном? фото 1

Як купити авто з-за кордону на аукціоні?

Для того, щоб купівля авто на аукціоні стала доступною, потрібно пройти процедуру реєстрації. Набір документів для отримання доступу може відрізнятися, проте основна вимога – бути зареєстрованою компанією, що займається торгівлею транспортними засобами. Простими словами, можливість купувати авто на аукціонах надають лише автодилерам. З нашою допомогою вам не доведеться займатися реєстрацією дилерства та укладенням міжнародних угод – придбати авто з аукціону можна за допомогою West Auto Hub. Всі етапи, від підбору авто на європейських майданчиках до доставлення в Україну й митного оформлення, будуть виконані за кілька тижнів.

Які поради можна дати тим, хто налаштований купити авто за кордоном?

  • Користуйтеся послугами лише перевірених продавців та компаній. Вони допоможуть вибрати машину під ваші вимоги.
  • Якщо купуєте авто у незнайомого продавця, не шкодуйте коштів на огляд автомобіля експертом. Замовте послугу фізичної перевірки транспортного засобу.
  • Скористайтеся послугами перевірки історії авто по VIN, це дозволить перевірити технічні характеристики, комплектацію та додаткові опції транспортного засобу, а також оцінити його середньоринкову вартість за кордоном.
  • Непоганим й часто вигідним рішенням може бути купівля авто на аукціоні. Можна дізнатися більше про автомобіль та заощадити кошти.
  • Якщо ви автомобільний дилер – шукайте постійних партнерів, та по можливості користуйтеся комплексними пропозиціями.
  • Якщо ви приватний покупець, якому потрібен один автомобіль – замовте комплексну послугу авто під ключ, що включає: підбір, викуп та доставлення та розмитнення авто з реєстрацією його на українські номери.

Спрощуйте процеси пошуку, доставки та розмитнення авто з-за кордону за допомогою West Auto Hub! Замовляйте необхідні послуги у зручному додатку та відстежуйте своє замовлення 24/7 без лишніх дзвінків.