Як пригнати авто з Норвегії?

Як пригнати авто з Норвегії? фото

Чим цікавий авторинок Норвегії для українських покупців? Насамперед тим, що там найбільший вибір електромобілів з пробігом. Ця країна перша серед європейських за часткою куплених нових електроавто – таких там понад 90%. Відповідно, й вторинний ринок насичений різноманітними популярними у нас моделями, які там часто можна знайти за привабливими цінами.

Які авто найчастіше купують в Норвегії?

В Україну звідти часто привозять електричні Nissan Leaf, Volkswagen e-Golf, Renault ZOE, BMW i3, Hyundai Ioniq та Kona, Mercedes-Benz B-Class, а також популярні моделі від Tesla й чимало інших. Звісно, імпортують звідти не лише електрокари, а й звичайні дизельні чи бензинові легковики, або «буси» чи вантажівки. Але основний акцент місцевого авторинку - це все ж електромобілі.

Як пригнати авто з Норвегії? фото 1

Які переваги європейських електромобілів?

Великий ринок дає ширший вибір, відповідно й більші можливості натрапити на пропозиції за вигідною ціною. Також переважно авто звідти не були учасниками ДТП, на відміну від машин зі США, де практично всі варіанти з пошкодженнями і зі страхових аукціонів. 

Крім цього, авто з країн Європи не потребують додаткового переобладнання (фар, ліхтарів, радіоприймача, модему для інтернету, зарядного порту тощо), оскільки вже відповідають усім європейським стандартам, які діють і в Україні.

Як пригнати авто з Норвегії? фото 2

Де шукати авто з пробігом в Норвегії?

Якщо ви приїхали, наприклад, в Осло, й бажаєте окрім машин ще й подивитися на країну, можете об’їздити місцеві майданчики з продажу автомобілів – однак це може зайняти надто багато часу, і врешті виявиться, що доступних за ціною чи за набором бажаних характеристик автомобілів в наявності там немає. 

Простіше й швидше оглянути всю пропозицію в інтернеті, наприклад на таких сайтах, як Finn.no або OOYYO. На них є оголошення як від автодилерів, так і від приватних продавців. Досвідчені імпортери радять купувати саме у місцевих дилерів.

Як купити авто на аукціоні?

Також можна спробувати купити авто на аукціонах – це один з найцікавіших варіантів щодо цін, проте всі тамтешні аукціони закриті для разових приватних покупців. Потрібна спеціальна реєстрація як дилера, верифікація, підписання угоди, внесення фінансової гарантії, після чого надається доступ до торгів.

Але, це не означає що аукціони закриті для вас – за допомогою фахівців West Auto Hub ви зможете взяти участь у них, підібрати потрібну автівку, і навіть організувати всі наступні етапи, включно з оформленням усіх документів, переказом грошей за кордон, розмитненням, сертифікацією та реєстрацію машини в Україні, як кажуть - «під ключ».

Які особливості доставлення авто з Норвегії?

Як пригнати авто з Норвегії? фото 3

Країна простягається вздовж Скандинавського півострова, тому варто звертати увагу на пропозиції, які знаходяться  ближче до столиці - Осло. В іншому разі маршрут доставлення лише в межах країни може продовжитися до понад двох тисяч кілометрів, і це лише в одному напрямку! 

І навіть без цього, це досить далеко (подорож з України займе 2,5…3 тисячі кілометрів), шлях пролягає через декілька держав, також доведеться щонайменше раз скористатися паромною переправою. А ще на автомобіль потрібно оформити спеціальну транзитну декларацію Т1, щоб перетнути країни Євросоюзу, до якого Норвегія не входить. 

Також слід врахувати, що виїзд за кордон для чоловіків зараз обмежений, плюс чимала протяжність маршруту, тож якщо ви підбираєте собі електромобіль звідти, скоріш за все його доцільно привезти на автовозі, ніж розтягнути подорож власним ходом на кілька днів, оскільки через кожні кілька годин їзди (залежно від моделі автомобіля) його буде потрібно заряджати.

Перевірте авто перед купівлею!

Важливо, що перед купівлею автомобіль слід перевірити, щонайменше дізнатися його історію за допомогою сервісу CEBIA, щоб не натрапити на варіант зі «скрученим» пробігом чи який бував в ДТП, дізнатися кількість власників, виконання сервісних кампаній, оголошених виробником.

Як отримати бажане авто «під ключ»?

Найпростіший, та найбільш раціональний шлях щодо «пригону» автомобіля з Норвегії – замовити таку послугу у тих, хто знається на таких послугах, і готовий взяти на себе всі організаційні моменти щодо документів, страхування, перевезення, розмитнення, сертифікації та інші кроки, в кожен з яких потрібно вникати, особливо якщо ви вперше стикаєтесь з питанням імпорту автомобіля з Європи. Крім того, потрібно ще й вдало його там вибрати, перевірити, аби не натрапити на шахраїв.

Тож не варто починати складати список необхідних документів та записувати покроковий план з розмитнення – просто зателефонуйте 0 (800) 202-974, (або заповніть форму) і фахівці West Auto Hub залюбки нададуть відповіді на всі питання, які вас можуть цікавити. А заразом допоможуть вибрати, «пригнати» й розмитнити потрібний вам автомобіль з Норвегії, або з будь-якої іншої країни Європи. 

При цьому весь процес доставлення авто в Україну ви бачитимете наживо у додатку WAH – аж до моменту зустрічі самої машини й отримання ключів від неї.