Як розмитнити авто в Україні

Як розмитнити авто в Україні фото

Ще кілька років тому розмитненням автомобілів цікавилися тільки одиниці — ті, хто займався пригоном авто з-за кордону професійно. Зараз же це питання цікавить багатьох: одні ще не розмитнили свої "євробляхи", інші хочуть самостійно пригнати хороший автомобіль

Скільки коштує розмитнення у 2019 році?

Вартість розмитнення автомобілів — це головне питання всіх, кого цікавить ця тема. Незалежно від того, приганяють автомобіль для продажу або для себе, адже саме від вартості розмитнення буде залежати кінцева вартість авто. Якщо вона виходить нижче ринкової ціни такого ж автомобіля в Україні, тоді є сенс купувати авто за кордоном.

Що стосується питання як розмитнити авто у 2019 році — є кілька нюансів, на які варто звернути увагу. Але вартість розмитнення від цього залежати не буде. Вона залежить від тих же факторів, що і раніше — об'єм і вид двигуна, потужність, рік випуску, його вартість за кордоном. Розрахувати вартість розмитнення вашого авто можна скориставшись калькулятором на нашому сайті.

Зверніть увагу, що навіть якщо всі дані будуть внесені вірно, реальна вартість може відрізнятися від отриманої. Для отримання точної вартості розмитнення найкраще звернутися до менеджера або до митного брокера. Але завжди будьте готові до того, що можуть бути різні доплати.

Як розмитнити авто в Україні фото 1

Способи розмитнення

Є кілька способів розмитнення автомобіля. Можна ввезти автомобіль на фізичну або юридичну особу, зробити це самому або за допомогою, співпрацювати з компанією або гонщиком. Незалежно від того, який спосіб ви оберете, потрібно підготувати всі документи, які необхідні для перетину кордону і доставки машини в Україну. Якщо все підготувати правильно — ніяких проблем на кордоні або при розмитненні у вас не виникне.

Будьте готові до того, що на 100% розмитнити авто самому у вас вийде тільки в тому випадку, якщо ви митний брокер. У будь-якому іншому випадку вам потрібно буде звернеться до брокера або ж повністю звільнити себе від таких турбот і покластися на компанію, яка займається розмитненням. У цьому випадку менеджери візьмуть всі турботи на себе повністю — від підготовки документів до постанови автомобіля на облік на ваше ім'я.

На фірму або фізичну особу?

Автомобілі з Європи часто купують не тільки для особистого користування, а й для роботи — тобто на фірму. Але автомобіль для особистого користування також можна розмитнити на юридичну особу, а після вже переоформити на фізичну. Загалом за документами оформлення автомобіля на юридичну і на фізичну особу не відрізняється. Потрібно такий же договір, декларація, техпаспорт. Але є деякі відмінності в ціні й в формі проплати.

Якщо розмитнювати автомобіль на фізичну особу, потрібно заплатити повну ставку мита - 10% від вартості автомобіля. Якщо ви хочете знати, як правильно розмитнити авто в Україні на юридичну особу, то повинні запам'ятати, що всі юридичні особи можуть знизити ставку мита до 2% на законодавчому рівні. Важливо також запам'ятати, що якщо ви купуєте і розмитнюєте автомобіль на юридичну особу, вам потрібно укласти договір і оплатити інвойс або рахунок-фактуру в безготівковій формі, по перерахунку.

Як розмитнити авто в Україні фото 2

Чи потрібен сертифікат відповідності автомобілів з Європи

Більшість автомобілів з Європи відповідають тим нормам, які узаконені в Україні. Проблеми виникають тільки з автомобілями з США, адже вони відрізняються за деякими стандартам. Автомобіль одного і того ж виробника, марки, року випуску зроблений для Європи може відрізнятися від точно такого ж автомобіля зробленого для США. Тому всі автомобілі повинні бути адаптовані під українські стандарти. Процес сертифікації повинні проходити абсолютно всі автомобілі, які ввозять в Україну і з Європи, і з США.

Багатьох цікавить питання як розмитнити авто за новим законом. Адже за останній рік законодавство змінювалося вже багато разів. Зараз потрібно звернути увагу на сертифікацію, адже через місяць законодавство в цій області знову зміниться. Нині сертифікат відповідності можна отримувати вже після розмитнення автомобіля. Він обов'язковий лише для постановки транспортного засобу на облік. Але варто звернути увагу, що з 24 травня 2019 року, митне оформлення транспортних засобів буде здійснюватися тільки при наявності довідки або сертифіката відповідності екологічним нормам, незалежно від наявності екологічного стандарту в технічному паспорті. Тому, транспортні засоби, які підлягають розмитненню, в обов'язковому порядку повинні заїхати на сертифікацію, перш ніж заїхати в ЗМК.

Як розмитнити авто в Україні фото 3

Як розмитнити авто старше 10 років

У той момент, коли діяв пільговий період на оплату акцизного збору, не було можливості ввезти й розмитнити автомобіль нижче стандарту Євро 5, тобто розмитнення автомобіля старше 10 років розмитнити була незаконна. Зараз цей закон скасували, відповідно ввезти й розмитнити можна всі автомобілі, які випускалися після 1995 року.

Тобто розмитнити автомобіль старше 10 років можна точно таким способом, як і будь-який інший автомобіль. Але перед постановкою на облік обов'язково потрібно отримати сертифікат відповідності екологічним нормам (про це ми писали в розділі про сертифікацію). Додаткову інформацію про те, як розмитнити автомобіль в Україні ви можете отримати у наших менеджерів. Також у них ви можете замовити послугу покупки автомобіля в Європі "під ключ".