WAH ввіз перше авто за новим законом про нульове розмитнення

WAH ввіз перше авто за новим законом про нульове розмитнення фото

Компанія West Auto Hub ввезла на Волинь перший автомобіль за новим законом про розмитнення, який передбачає нульові платежі під час митного очищення. Авто перетнуло кордон в пункті пропуску «Дорогуськ-Ягодин».

Про це повідомила виконавчий директор West Auto Hub Юлія Риковська на сторінці WAH у Facebook.

Нагадаємо, 5 квітня Президент України Володимир Зеленський підписав закон №7190П, згідно з яким на час воєнного стану звільняються від мита та ПДВ усі імпортні товари, включно з транспортними засобами. До останніх відносяться легкові авто та кузови до них, напівпричепи та причепи,  вантажні транспорті засоби та транспорті засоби, які підходять для перевезення понад 10 осіб, а також мотоцикли.

Важливо, що пільги на розмитнення будуть діяти лише впродовж воєнного стану в Україні. Після його завершення ніяких митних платежів сплачувати не потрібно.

WAH ввіз перше авто за новим законом про нульове розмитнення фото 1

Першою ввезеною на Волинь автівкою, яка розмитниться за новим законом, став MERCEDES BENZ C180 2012 року випуску з дволітровим дизельним двигуном. Його доставила особисто пані Риковська, аби на прикладі West Auto Hub показати, як працює закон та як відбувається процес.

West Auto Hub анонсує, що незабаром розповість усі деталі процесу.