Чи можна розмитнити автомобіль без допомоги брокера?

Чи можна розмитнити автомобіль без допомоги брокера? фото

Купівля автомобіля за кордоном стає все більш популярною. І в цьому немає нічого дивно, адже часто придбати авто у країні-виробника — це не лише вигідно з точки зору якості, а й з точки зору цінової політики.

Про розмитнення автомобіля та про вклад у процедуру, який роблять митні брокери, розповідає керівниця відділу митних брокерів компанії WEST AUTO HUB Ірина Демяник.

Чи можна розмитнити автомобіль без допомоги брокера? фото 1

У чому полягає робота митного брокера та на яких етапах до нього слід звертатися

Брокери допомагають розмитнювати автомобілі. Вони готують документи на кожному етапі процедури та виступають посередниками між клієнтом і митницею.

“Звичайно, можна спробувати розмитнити автомобіль самостійно, але для оформлення електронної декларації потрібно мати спеціальне програмне забезпечення, таке як MD DECLARATION, QD PRO, також електронно-цифровий підпис”, - зазначає Ірина Демяник.

Зважаючи на те, що у пересічної людини немає доступу до таких програм, потрібно звертатися до брокера, який допоможе підготувати документи. Ірина розповідає, що до брокера варто звертатися тоді, коли ви визначилися з автомобілем. Адже вже навіть на початкових етапах митний брокер розповість про те, які документи потрібні та зможе прорахувати приблизну вартість розмитнення.

Чи можна розмитнити автомобіль без допомоги брокера? фото 2

Від чого залежить вартість розмитнення та наскільки довгий цей процес

Варто зазначити, що вартість розмитнення автомобіля визначається індивідуально. Вона залежить від технічних характеристик, року виготовлення автомобіля тощо. Порахувати попередню вартість можна за допомогою спеціального калькулятора.

"Як тільки ви перетнули кордон, в той же день можете заїхати у термінал і передати документи брокеру. Зазвичай розмитнити автомобіль можна за один день", - розповідає Ірина Демяник.

Як знайти надійного брокера?

"Варто прислухатись до порад знайомих і друзів. Але на мою думку, з компанією працювати краще, ніж з окремим брокером. Це має бути команда професіоналів, обізнана у митному законодавстві, яка надасть якісну послугу", - радить жінка.

До фахівців компанії WEST AUTO HUB можна звернутись за телефоном: 0 800 21 20 30 або ж за адресою: Луцький район, село Струмівка, вулиця Рівненська, 74.