Генератори з Європи: доставка та нульове розмитнення

Генератори з Європи: доставка та нульове розмитнення фото

Тривалі блекаути - глобальна проблема як для звичайних українців, так і для бізнесу. Тому товаром номер один після ракетних ударів по енергетичній інфраструктурі стали генератори. З огляду на ситуацію що склалась, на початку листопада Уряд розширив перелік товарів, які можуть завозитись в Україну без сплати ввізного мита та ПДВ. До цього переліку потрапили: генератори, акумулятори, інші джерела безперебійного живлення (ДБЖ) та електрообладнання, яке має допомогти українцям подолати наслідки атак на енергосистему України.

На початку 2023 року набули чинності закони України, якими внесли зміни до Митного та Податкового кодексів та звільнили від ввізного мита та ПДВ товари, необхідні для підтримки та стабілізації енергетичної інфраструктури. Зокрема, електрогенераторні установки, інвертори та трансформатори. Такий перелік є вичерпним, тому, щоб скористатися можливістю безоплатного ввезення, товар має відповідати вказаному у Митному кодексі коду товару згідно з УКТЗЕД.

Можливість ввезення таких товарів без сплати митних платежів передбачена до 1 травня 2023 року.

Розмитнення генераторів громадянами здійснюється в пунктах пропуску через державний кордон України. Процедура розмитнення для підприємств передбачає оформлення попередньої та додатковї митних декларацій та обов’язкове доставлення товару в зону митного контролю певної митниці – тобто заїзд на так званий внутрішній митний термінал.

Для того, щоб не зробити помилку та не наштовхнутися на проблеми під час перетину кордону, можна звернутися за послугами митного брокера. Він проаналізує  технічні характеристики товару, допоможе визначити код УКТЗЕД, підтвердить чи спростує можливість ввезення без сплати митних платежів та залагодить усі формальності. Тоді під час ввезення в пункті пропуску буде достатньо назвати код митної декларації, яку для вас підготують.

Якщо ж генератори ввозить благодійна або громадська організація для подальшої безплатної передачі на потреби ЗСУ, застосовується спрощений порядок декларування — безпосередньо на кордоні, без необхідності звертатися до митного брокера.

На яких локаціях West Auto Hub можна розмитнити генератори у Львові, Луцьку та Рівному: 

Луцьк - ВМО №2 Митний пост Луцьк за адресою с. Струмівка, вул. Рівненська, 74

Львів - ВМО №4 Митний пост "Городок" за адресою с. Зимна Вода, вул. Городоцька, 16

Рівне Митний пост "Сарни” за адресою м. Сарни, вул. Варшавська, 8В

Цікавить доставка генераторів з Європи, звертайтесь у відділ логістики West Auto Hub за телефоном 073 175 86 13.

Якщо ви не маєте можливості привезти генератор з-за кордону самостійно – ви можете його обрати з наявних у West Auto Hub: