Розмитнення автомобілів в Україні у 2023 році

Розмитнення автомобілів в Україні у  2023 році фото

Ціна розмитнення автомобіля в Україні залежить від багатьох факторів. На кінцеву вартість впливають як технічні характеристики — наприклад, рік випуску, тип пального, об'єм двигуна, а також його вартість за кордоном. Також оформлення легковиків кардинально відрізняється від інших типів транспортних засобів. Наприклад, акциз за розмитнення буса віком до 5 років буде у 40 разів меншим, ніж на молодше авто. Прорахувати остаточну вартість розмитнення авто у кожному конкретному випадку допоможе митний брокер.

Процедура розмитнення автомобіля в Україні

Митне оформлення вживаного авто з-за кордону, або ж, як говорять в народі, розтаможка машини, потребує певних підготовчих кроків. Почати необхідно з моменту купівлі автомобіля. Потрібно потурбуватися, щоб продавець оформив правильний пакет документів, що відповідає українському законодавству. Наприклад, вказав країну походження, вартість доставки чи інші деталі угоди.

Наступний крок — підготовка документів для виїзду з території Євросоюзу, а саме оформлення експортної декларації. Далі для розмитнення авто в Україні потрібно подати попередню митну декларацію та внести заставу. Без цього машину не пропустять на кордоні, тому готувати документ варто заздалегідь.

Зазвичай це робить митний брокер на основі електронних копій документів. Після того, як ви перетнули кордон, потрібно їхати у зону митного контролю — так званий внутрішній термінал, де ви зможете розмитнити авто остаточно та отримати основний документ — оформлену митну декларацію МД-1.

Поки розмитнення авто по-новому, з допомогою додатку Дія, ще не працює, вартість розмитнення автомобіля в Україні щоразу розраховується індивідуально. Бувають випадки, коли митниця нараховує додаткові податки,  бо закон про розмитнення авто в Україні передбачає їх залежність від митної вартості. Чим дорожче оцінюють машину, тим більшою буде ціна розмитнення авто в Україні, і навпаки.

Щоб максимально прискорити процес, уникнути помилок та не переплатити зайвих коштів, потрібно підготувати необхідний пакет документів для підтвердження справжності митної вартості. Допоможе із цим професійний митний посередник — брокер.

Розмитнення автомобілів в Україні у  2023 році фото 1

Допоможемо розмитнити авто з Європи швидко та без проблем

Основні документи для розмитнення автомобілів в Україні, котрі потрібно надати:

  • Свідоцтво про реєстрацію, в народі - техпаспорт або бріф;
  • Договір купівлі-продажу, інвойс чи інший документ, що підтверджує право власності на авто;
  • Підтвердження оплати машини (чек, платіжка з банку, тощо);
  • Контракт з продавцем (якщо такий є);
  • Експортна декларація (якщо є);
  • Товаросупровідні документи, що підтверджують вартість доставки;

Та інші документи, котрі підтвердять подані відомості під час розмитнення автомобілів. Список документів відрізняється в залежності від обставин, тому рекомендуємо щоразу консультуватися зі спеціалістами, щоб ціна розмитнення авто Україні була для вас передбачуваною.

West Auto Hub робить розмитнення машин простим та займається усіма типами транспортних засобів: легковими, вантажними, спеціальною та сільськогосподарською технікою.

Розмитнити авто?
Зв’яжіться з нами — з радістю допоможемо
request