Чому за кордоном дорожчають авто?

Чому за кордоном дорожчають авто? фото

Основні причини - дві: наслідки пандемії коронавірусу та війна в Україні.

Коли через карантин зупинилося багато автомобільних заводів, на ринок не потрапило багато нових машин. Ті, хто хотів купити нове авто, не змогли цього зробити. Їм довелося або обирати серед вживаних машин, або відкладати покупку.

Окрім цього, майже половина провідних світових виробників використовувала продукцію українських заводів. Наприклад, у нас виробляли джгути проводки для 0,5-1 мільйона автомобілів щорічно.

Це також призвело до скорочення кількості виготовлених нових автомобілів та їх подорожчання. Замість них європейці почали купувати вживані авто.Як наслідок – на ринку утворився дефіцит машин з пробігом. Як це завжди буває в таких випадках - високий попит сприяє підвищенню цін.

Чому за кордоном дорожчають авто? фото 1

Більше того: купити якісне вживане авто стало складніше. Те що раніше продавали на експорт, сьогодні європейці купують самі. Особливо, якщо авто не надто старе і з невеликим пробігом.

От і виходить, що деякі моделі у Європі подорожчали на 30-40%. Тобто, за машину за кордоном доведеться заплатити стільки, скільки аналогічна модель коштувала кілька років тому вже розмитнена в Україні. Тому доводиться обирати: або брати машину з великим пробігом і поганому технічному стану, щоб вона вийшла по «низу» ринку, витрачаючи потім великі кошти на ремонт; або обирати варіант на внутрішньому ринку – поки на ньому є ще певна кількість недавно «пригнаних» машин, але вони поступово закінчуються; або привозити якісне перевірене авто з-за кордону, проте розуміти, чому ціна не вийде «середньоринковою».  

Купити авто з-за кордону допоможуть вам спеціалісти відділу купівлі West Auto Hub, вони розмовляють більшістю європейських мов, що дозволяє дізнатись всі деталі щодо стану авто та умов продажу. WAH допомагає клієнту з імпортом ТЗ в Україну, а саме з укладанням договору купівлі-продажу та здійснення його оплати.

Якщо надаєте перевагу купівлі на внутрішньому ринку - можете обрати авто з наявних у каталозі на wah.ua.