Митний брокер: переплата чи економія часу

Митний брокер: переплата чи економія часу фото

Сьогодні, навіть попри військовий стан в Україні, імпорт набирає дедалі більше обертів. І кожен, хто хоча б раз перевозив товари або транспорт з-за кордону, стикався з питанням: зайнятися важким процесом розмитнення самому чи довіритися брокеру та забути про цей тягар. 

І зараз спробуємо розібратися: митний брокер - це переплата чи все-таки економія часу?

Залучення брокера - це, звісно, додаткова плата. І не користуючись його послугами, самому абсолютно реально пройти процес розмитнення.

Проте кожен, хто хоча б раз перетинав кордон з товаром знає, що в реальності є ряд труднощів, які виникнуть на митниці, хоча в теорії - все просто. 

Саме брокер, який має відповідну компетенцію і щоденну практику в комунікації з митниками, в цьому допоможе. І витрати на його послуги будуть виправдані, в порівнянні з серйозними проблемами, які можуть виникнути на кордоні.

Тож давайте розберемося, чому послуги професійного митного брокера є доречними. 

Митний брокер: переплата чи економія часу фото 1

Для початку, варто почати з основного - із  нашого законодавства. В Україні постійно видають нові законодавчі акти, зокрема, і щодо зовнішньоекономічної діяльності. Тобто якщо ви самостійно вирішуєте питання із розмитненням - це може значно ускладнити ваше життя. Адже у разі неправильного оформлення документів - можна отримати «подаруночки»: починаючи від зірваних термінів постачання до серйозних штрафів. 

Специфіка роботи митного брокера полягає у тому, аби досконало оформити документи на кожному етапі цього процесу, щоб у замовника не виникло жодних проблем та, звісно, значно зекономити його час. Він бере на себе відповідальність при заповненні документації (паперової та електронної), розрахунку необхідних мит та у комунікації між органами влади та замовником, а також зобов’язується бути на зв’язку 24/7, задля вирішення питань чи проблем, які можуть виникнути на кордоні.

Також, варто зазначити, що потрібно ретельно підійти до вибору свого брокера. В першу чергу, ця людина буде представляти вас перед представниками митниці та нести відповідальність за всі необхідні документи, які мають бути заповнені бездоганно. Проте, важливо розуміти, що у брокерів, які працюють самостійно, можуть виникнути форс-мажорні ситуації і співпраця може припинитися. 

Напротивагу цьому є професіонали, які працють у перевірених масштабних компаніях. Тож, у випадку непередбачуваних обставин, вашого брокера замінить інший професіонал зі штату.

Розмитнити авто всього за 4 години вам допоможуть професійні брокери West Auto Hub. Адже митний пост знаходиться у нас на локації, а місце доставлення працює цілодобово за адресами :

  • у Луцьку: Волинська область, с. Струмівка, вул. Рівненська, 74
  • у Львові: Львівська область, с. Зимна Вода, вул. Городоцька, 16
  • у Рівному: Рівненська область, м. Сарни , вул. Варшавська, 8 В
Потрібна допомога митного брокера?
Зв’яжіться з нами — з радістю допоможемо
request