Що таке митна вартість?

Що таке митна вартість? фото

Митне оформлення придбаного за кордоном авто - один з ключових етапів, який суттєво впливає на кінцеву вартість транспортного засобу.

Отож, варто розібратись що таке митна вартість, як вона визначається, і які складнощі виникають при розмитненні автівки.

ЩО ТАКЕ МИТНА ВАРТІСТЬ?

Митна вартість - це фактична ціна, за яку було придбане авто, тобто сума від якої нараховуються податки у вигляді митного збору. Після проходження кордону транспортний засіб доставляється у зону митного контролю, де проходить процедура розмитнення

Щоб розмитнити авто, інспектор з митного оформлення підтверджує, або визначає кінцеву митну вартість транспортного засобу.

І на цьому етапі починається «найцікавіше»: інспектор може оцінити ваш автомобіль по-різному, що у висновку суттєво може вплинути на вартість розмитнення.

Наведемо приклад: один і той самий автомобіль, до прикладу, Skoda Superb 2017-го року, може бути оцінений по-різному, оскільки вартість авто на ринку коливається в діапазоні від 5 100 Є до 11 000 Є, в залежності від стану автомобіля та технічних характеристик. В першому випадку вартість розмитнення складатиме 2 530$, а для іншої - 4 730$. Різниця  вражає, чи не так? 

Що таке митна вартість? фото 1

Якщо ви купуєте авто для себе, важко спрогнозувати можливі витрати та бюджет на авто. Якщо ж ви займаєтесь продажем автівок, то за таких умов складно спрогнозувати дохід.

Окрім цих труднощів, з якими стикаються підприємці автобізнесу, є ще такі: «Як пояснити замовнику, що ми не можемо сказати точну кінцеву вартість авто?», «Як донести йому, що ціна за розмитнення буде дорожчою?» І т.д.

І, як наслідок, недовіра з боку клієнта.

Нівелювати ці ризики можливо через цифровізацію та відкритість даного процесу, прибравши насамперед «людський фактор».

Як формується митна вартість та від чого вона залежить дивіться у відео:

У West Auto Hub ми знайдемо та доставимо автомобіль з Європи, а ще прорахуємо митну вартість та розмитнимо його на внутрішній митниці, який знаходиться в нас на локації! 

Щоб розрахувати вартість розмитнення телефонуйте нам за номером 0 800 209 123 або заповніть форму розрахунку.

Розрахувати вартість розмитнення?
Зв’яжіться з нами — з радістю допоможемо
request