Договір купівлі-продажу: коли та у яких випадках він потрібен?

Договір купівлі-продажу: коли та у яких випадках він потрібен? фото

Після того як ви обрали авто та наважилися на його купівлю, вам необхідно буде перереєструвати його в сервісному центрі. Для цього потрібен ряд документів, серед яких є і договір купівлі-продажу. Його оформлюють лише при перереєстрації, тобто коли автомобіль переходить від одного власника до іншого. 

Проте цей договір не свідчить про передачу права власності іншій людині. Договір купівлі-продажу дає право перереєстровувати авто.

Та варто зазначити, що такий документ обов’язковим є не завжди.

Договір купівлі-продажу: коли та у яких випадках він потрібен? фото 1

В яких випадках договір купівлі-продажу не потрібен?

Договір є необов’язковим, коли продавець вперше продає автомобіль в поточному році. Проте в такому разі при перереєстрації необхідна присутність в сервісному центрі двох сторін. 

Якщо ж за рік в продавець реалізував два і більше автомобілів - такий договір буде вже обов’язковим. 

Також варто зазначити, що є різниця між в перереєстрацією легкових автомобілів та вантажних. Коли ми вперше за рік оформлюємо легковики, договір «купівлі-продажу» не вимагається. Проте із вантажними - ситуація інша. В будь-якому разі при перереєстрації вантажних одиниць (чи то авто, чи то причіпа) - договір «купівлі-продажу» є необхідним, навіть за присутності двох сторін. 

Для цього обов’язково потрібно звернутися в торгівельну організацію та оформити потрібний документ, адже є ризик втратити багато свого часу. До прикладу: в сервісному центрі людина візьме талон, простоїть в черзі, проте дізнається від адміністратора, що необхідного документа немає і, відповідно, в послузі їй відмовлять. Тож аби не втрапити в таку халепу, рекомендуємо заздалегідь подбати про цей договір. 

Договір купівлі-продажу: коли та у яких випадках він потрібен? фото 2

Спеціалісти West Auto Hub зазначають, що процес подачі документів для договору «купівлі-продажу» роблять всього за 5 хвилин! Для цього двом сторонам: продавцю та покупцю необхідно взяти із собою оригінали паспортів та технічний паспорт транспортного засобу, який будуть перереєстровувати. Якщо ж автомобіль купили по нотаріальній довіреності, то для подачі документів потрібна присутність представника від продавця, покупця і, окрім вище перечислених документів, ще довіреність.

Термін оформлення самого договору «купівлі-продажу» в будь-якому разі триває добу, адже так працює реєстр.  Проте після отримання цього документа, реєструвати автомобіль можна в той самий день. Сервісний центр у Луцьку та у Львові знаходиться на території West Auto Hub, тож вам не доведеться витрачати час на дорогу - всього 1 хвилина і ви на місці!

А для ще більшої економії часу фахівці WAH оформлять договір і при перереєстрації в сервісному центрі потрібна буде лише присутність покупця. Продавцю потрібно лише підписати свою сторону в договорі купівлі-продажу та можна бути вільним. Такий сервіс робить процес перереєстрації значно легшим.

West Auto Hub не тільки економить ваш час, а й кошти! Вартість оформлення договору купівлі-продажу - одна з найвигідніших в Україні! Усього 600 гривень

Доставити, розмитнити, сертифікувати та зареєструвати - з West Auto Hub надзвичайно просто! 

Замовити  договір купівлі-продажу:

- у Львові за телефоном +38067 312 62 77

- у Луцьку за телефоном +380800 212 030