В Україні запроваджують водійські посвідчення з новими елементами захисту

В Україні запроваджують водійські посвідчення з новими елементами захисту фото

З 1 серпня 2024 року в Україні запроваджується нова система видачі водійських посвідчень та свідоцтв про реєстрацію транспортних засобів, що мають посилений захист від підробок.

Головний сервісний центр МВС повідомляє, що нові документи будуть обладнані додатковими елементами захисту, які будуть нанесені на посвідчення водія та свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу. Ці елементи включають спеціальне маркування захисного покриття бланків та QR-код у правому нижньому куті свідоцтва.

Запровадження такого посиленого захисту суттєво знизить ймовірність підробок. Також це дозволить в режимі онлайн перевіряти легітимність свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу", - зазначають у Головному сервісному центрі МВС.

Кабінет міністрів України ухвалив рішення про введення нових документів у грудні 2023 року для боротьби з масовим виготовленням та збутом підроблених водійських посвідчень. За даними правоохоронних органів, кількість таких злочинів останнім часом значно зросла.

Важливо відзначити, що власникам чинних водійських посвідчень та свідоцтв про реєстрацію транспортних засобів не потрібно обмінювати їх на нові зразки. Старі документи залишаються чинними до закінчення терміну їхньої дії.