Нові правила перетину кордону: Як техогляд авто допоможе уникнути неприємностей

Нові правила перетину кордону: Як техогляд авто допоможе уникнути неприємностей фото

Нові правила перетину кордону: Як техогляд авто допоможе уникнути неприємностей

З недавнього часу на кордонах з країнами ЄС митники почали вибірково перевіряти наявність технічного огляду автомобілів. Це нововведення стосується всіх, хто планує подорож до Польщі, Словаччини, Угорщини, Румунії чи Молдови. Тепер, при вʼїзді в ці країни, на пунктах пропуску у вас можуть попросити надати документ, що підтверджує проходження технічного огляду. У разі його відсутності, вам можуть відмовити у в'їзді до країни.

Ця нова практика вже призвела до численних незручностей для водіїв: втрата часу, додаткові витрати, зміна планів та стрес. Щоб уникнути таких неприємностей та бути впевненими, що без проблем перетнете кордон, варто заздалегідь пройти технічний огляд на вашому авто.

Нові правила перетину кордону: Як техогляд авто допоможе уникнути неприємностей фото 1

Що потрібно знати про технічний огляд автомобілів

Технічний огляд для легкових автомобілів (категорії M1 і N1) став обов'язковим для перетину кордонів з деякими країнами ЄС. Ця вимога випливає з Віденської угоди 1997 року, яка регулює проведення міжнародного технічного огляду транспортних засобів.

Зокрема, у країнах, які підписали цю угоду, можуть вимагати наявність Міжнародного сертифіката технічного огляду (МСТО). Якщо у вас немає МСТО, альтернативою може бути протокол обов’язкового технічного контролю, який видається акредитованими випробувальними лабораторіями. Цей протокол має бути оформлений на листі формату А4 з QR-кодом або на спеціальному бланку, який ви можете отримати у нас.

Протокол обов'язкового технічного контролю містить зазначення: «Міжнародний технічний огляд проведено». Окрім цього, додається переклад англійською мовою, що спрощує процес перевірки на кордонах з іншими країнами.

Які категорії транспортних засобів підлягають технічному огляду?

Спочатку обов'язковому технічному огляду підлягали лише комерційні транспортні засоби категорій M2, M3, N2, N3. Але після змін до Віденської угоди, що відбулися у 2018 році, ця вимога поширилася також на легкові автомобілі категорій M1 і N1, які зареєстровані в Україні.

Це означає, що якщо ви плануєте поїздку до Румунії, Словаччини, Угорщини, Молдови чи Польщі, вам необхідно подбати про проходження технічного огляду вашого автомобіля. Це допоможе вам уникнути затримок і неприємних ситуацій на кордоні.

Нові правила перетину кордону: Як техогляд авто допоможе уникнути неприємностей фото 2

Запрошуємо пройти технічний огляд у West Auto Hub

Щоб уникнути ризику бути відвернутим від кордону та забезпечити собі безперешкодний в'їзд до країн ЄС, рекомендуємо завчасно пройти технічний огляд вашого автомобіля. У West Auto Hub ми пропонуємо швидкий і зручний процес техогляду, який забезпечить відповідність вашого автомобіля усім необхідним вимогам. З вас лише техпаспорт і авто — ми подбаємо про все інше. 

Не відкладайте на потім — пройдіть техогляд у West Auto Hub і будьте впевнені, що ваша подорож пройде без зайвих турбот!

Скачуй безкоштовний додаток WAH та записуйся на техогляд за посиланням

Або залишай заявку на сайті.