Як вигідно купити машину на аукціоні в Європі чи США

Як вигідно купити машину на аукціоні в Європі чи США фото

Найвигіднішне придбати вживану машину на онлайн-автоаукціоні - спеціалізованому інтернет-майданчику. Там великий вибір транспортних засобів, який щодня оновлюється. Знайти можна багато варіантів відповідно до уподобань та бюджету: від економних “малолітражок” - до спортивних автомобілів та автівок преміум-сегменту.  

Чому аукціони популярні? Бо там можна отримати повну інформацію про авто (технічні характеристики, стан, реальний пробіг тощо) і не бути обманутим. Якщо авто пошкоджене - про це напишуть в протоколі огляду. 

Є фото транспортного засобу з різних ракурсів, а іноді - відео. 

В оголошеннях обов’язково вказують VIN-код авто, за яким ви зможете самостійно перевірити машину та дізнатися додаткову важливу інформацію. 

Є три типи аукціонів.

Відкритий автоаукціон

Можливість зробити ставку в реальному часі та підвищувати її доти, поки ви не виграєте. Всі зроблені ставки бачать інші учасники. Авто придбає той, хто запропонує максимальну ставку, яка буде відповідати сумі резерву, що встановила лізингова компанія або дилер/продавець.

Автоаукціон тендерного типу

Зроблені ставки невидимі для інших учасників. Виграє найвища ставка учасника, якщо вона досягає ціни резерву.

Fixed price/buy now

Аукціон виставляє фіксовану ціну на авто, тож будь-який учасник може придбати цей транспортний засіб лише за такою ціною.

Кожен аукціон має індивідуальні умови участі. 

Чи можна купити авто на аукціоні Європи? 

Звичайно! Нині на аукціонах продаються автомобілі з багатьох країн ЄС, зокрема з Франції, Бельгії, Нідерландів, Італії, Німеччини, Австрії, Іспанії, Данії, Швейцарії, Польщі. 

Серед європейських аукціонів популярні AUTO1, BCA, ALD Carmarket, Athlon CarPlaza, Exleasingcar та AutoBID.

А як щодо США?

Більшість авто на американських аукціонах - “биті”. Їх продають страхові компанії за досить низькою ціною, адже вони після ДТП. Краще купувати авто з мінімальними пошкодженнями та лише ті, у яких основні елементи конструкції не втратили своїх функцій. 

Серед американських автоаукціонів популярні Copart, Manheim та IAAI.

Як вигідно купити машину на аукціоні в Європі чи США фото 1

Як купити авто на онлайн-аукціоні?

  • Зареєструватися. 

Дані потенційних покупців потрібні аукціону, щоб оформити документи при покупці. До речі, фізичні особи мають доступ не до всіх аукціонів. Наприклад, лоти, які пропонують лізингові компанії, для них не доступні, в той час, коли фірмам-автодилерам відкриваються більші можливості.

Є компанії, що виступають посередниками та допомагають придбати авто на аукціоні. Такою компанію є WEST AUTO HUB.

  • Вибирати машину, яку хочете купити.
  • Зробити ставку та долучитися до торгів.

Щоб вигідно купити авто на аукціоні самостійно, треба постійно моніторити нові надходження, слідкувати за лотами, робити ставки. 

  • У разі перемоги на торгах - чекайте підтвердження від власника машини (лізингової компанії).
  • Оплатити авто та аукціонний збір. 
  • Визначтеся з митним брокером, який підготує документи на експорт машину. 
  • Доставити, розмитнити, сертифікувати та зареєструвати авто в Україні.
Як вигідно купити машину на аукціоні в Європі чи США фото 2

Чому автомобілі на аукціонах дешевші?

Покупка авто на аукціоні - це значна економія, адже вартість такого ТЗ може бути на 15-25% нижче за ринкову. Усе тому, що ви купуєте без посередників, тож у ціну не включена їхня маржа. 

Як відбувається процес купівлі авто на аукціоні з WEST AUTO HUB?

WEST AUTO HUB допомагає вам зробити покупку автомобілів в Європі: ми дізнаємося інформацію з сайтів-оголошень, спілкуємося з продавцями, домовляємося, торгуємося за кращу ціну, організовуємо огляди за кордоном. 

До речі, купуємо авто ми не лише з аукціонів. 

Також наша команда оформлює всі необхідні документи, номери і страховку. Все, що буде вам необхідне на митниці,  ми  підготуємо. WAH укладає з вами угоду, оформлює все від А до Я і завжди на зв'язку, тож приводів для хвилювання у вас не буде та й економія часу величезна. Кожен автомобіль ви забираєте з повним пакетом документів і WAH може його відразу зареєструвати за потребою.

Хочете купувати авто на онлайн-аукціоні самостійно? WEST AUTO HUB надасть доступ до найпопулярніших у Європі. 

Потрібна додаткова консультація спеціаліста?
Зв’яжіться з нами — з радістю допоможемо
request