Історія компанії West Auto Hub

Історія компанії West Auto Hub фото

West Auto Hub - українська компанія, що надає послуги у сфері імпорту та експорту транспорту. Ми робимо власниками авто 40 000 українців щороку. 

Понад 7 років до заснування West Auto Hub ми займалися імпортом автомобілів та їх митним оформленням, а у 2013 році розпочали будівництво головного офісу West Auto Hub на території колишнього авторемонтного заводу в с. Струмівка поблизу Луцька. За цей час із десятка людей ми виросли до понад 150 працівників та 4 офісів у Волинському, Львівському й Київському регіонах та із присутністю у чотирьох країнах Європи.

Історія компанії West Auto Hub фото 1

Бренд West Auto Hub був створений 2017 року. “Західним” його назвали через те, що основним ринком імпорту для нас стала Європа. Ідея хабу має дві складові. Перша полягає в об’єднання всіх необхідних структур для імпорту та експорту транспортних засобів на одній території: зона митного контролю, випробувальна лабораторія та сервісний центр МВС. Це стало нашою конкурентною перевагою, бо пришвидшило бізнес-процес та донині заощаджує ресурси нашим клієнтам. Друга складова хабу - можливість об’єднання імпортерів авто, дилерів та продавців на базі WAH для розвитку цього бізнесу в Україні та формування цивілізованого ринку вживаних транспортних засобів.

Ми стрімко почали розвиватися. Через рік, 2018-го, відкрився другий офіс WAH у м. Нововолинськ Волинської області. Наступного року - офіс у с. Зимна Вода поблизу Львова. У 2021 році відбулося відкриття WAH Premium у м. Київ.

Історія компанії West Auto Hub фото
Історія компанії West Auto Hub фото
Історія компанії West Auto Hub фото
Історія компанії West Auto Hub фото

З самого початку роботи West Auto Hub зробив ставку на автоматизацію та діджиталізацію багатьох процесів. Це стосується не тільки внутрішньої роботи, а й отримання послуг клієнтами. Наприклад, ми впровадили електронний талон при в’їзді на зону митного контролю. Таким принципом ми намагаємося керуватися завжди: все, що можна перевести в “цифру”, ми переводимо. Саме тому активно розвиваємо наш додаток WAH, який доступний на Android та iOS

Історія компанії West Auto Hub фото 6

Із заснування West Auto Hub в компанії була потреба у використанні CRM-системи. WAH спробував програмне забезпечення “Бітрікс24”, однак воно не підійшло через специфіку сфери, адже більшість CRM-систем на ринку пристосовані до продажу продуктів, а не послуг. Оскільки, WAH продає послуги, а бізнес-процеси є залежними одне від одного, то найзручнішою “сіеремкою” для нас став webex24, адже саме вона створена спеціально для роботи з імпортом та експортом транспорту. 

Ще до заснування самого бренду наша команда почала відвідувати масштабні автомобільні виставки. Для нас важливо переймати європейський досвід, аби могти запропонувати найкраще нашим клієнтам. WAH слідкує за трендами та новинками ринку, бо ми хочемо не тільки продавати свої послуги, а  допомагати дилерам вживаних авто та навчати їх, бути для них партнером, сервісом для росту їхнього бізнесу. У 2018 році команда WAH відвідувала захід у Празі, присвячений 115-річчю Harley Davidson. У 2019-му ми відвідали IAA Mobility у Франкфурті-на-Майні, а 2021-го - у Мюнхені. 

Історія компанії West Auto Hub фото
Історія компанії West Auto Hub фото
Історія компанії West Auto Hub фото
Історія компанії West Auto Hub фото
Історія компанії West Auto Hub фото

У квітні 2021 року ми почали співпрацювати з українським Інститутом досліджень авторинку.  А в жовтні цього ж року спільно організували першу в Україні конференцію імпортерів вживаних авто.

Наша команда постійно навчається, відточує до ідеалу всі бізнес-процеси, щоб бути надійною опорою для клієнта і спрощувати йому життя. Ми чесні в роботі, адже на цьому будується довіра, без якої неможливий розвиток. 

WAH перші в Україні почали вдосконалювати свій рівень сервісу серед інших компаній у сфері імпорту авто з міжнародним консультантом з питань клієнтського сервісу Анастасією Владичинською. 

Історія компанії West Auto Hub фото 12

Компанія спонсорує спортивні організації, змагання, культурні заходи та підтримує безпритульних тварин. 

2022 року війна в Україні підштовхнула West Auto Hub до виходу на європейський ринок. У лютому 2022-го ми стали співзасновниками ГО “Волинське братство Святого Володимира Великого”, яка займається доставкою та розповсюдженням в Україні гуманітарної допомоги, а також транспортних засобів для ЗСУ.